Vappu tuli ja meni. Ennustukseni eivät menneet ihan toteen. Arvon vieraamme oli se joka tällä kertaa kolhi jalkojansa (liekö mun kirous siirtyvää sorttia) ja säästyin itse tuskailulta :D

Perjanaina juoksin kahteen otteeseen isännöitsijän puheilla, sain lopulta luvan keittiöremontille (liekö kiitos hienoille piirroksilleni mitä meinataan tehdä...) Palautin tapettikirjat ja otin lisää maalikarttoja, ostin Jarkolle uuden puhelimen (vanha sai asiantuntevan käsittelyn pieneltä neidiltä) ja siivosin kodin. Iltaan mennessä olin aivan puhki.

Aamu käynnistyi hitaasti, mutta löytyihän se yo-lakki, serpentiinit ja Aden hiano ilmapallo ja päästiin katselemaan vapputoria.

Torilla haju oli kamala, meteliä liikaa ja rahat meni liian nopeasti. Plussana nähtiin mielettömän kaunis ruunikko suomenhevonen, en ole ennen nähnyt niin nättiä tapausta, aina ovat olleet perusliinakoita. (Hassua, mulle täysverisen näköinen lämppäri on upea, ei-suokin näköinen suokki on upea, puokit ei ole millään muotoa kivan näköisiä. Jollain kumman tavalla tästä kavionpuolikkaastakin hullaantuneesta tyttösestä on kehittynyt omituisia mielipiteitä omaava hevoshullu).

Ai niin ja tehtiinhän me löytöjä, herkullinen värisuora josta ei saatu lainkaan kuvia, lakut syötiin niin nopeasti eikä niistä pätkistä mitä vielä on, kannata ottaa kuvia…

Tapasin kaupungilla myös mielettömän hyvännäköisen miehen, mentiin käymään kahvillakin ja se mokoma pisti minut maksamaa koko lystin! No onneksi otin suklaakakkua, oli namia.

Hemuli-vieraamme löysi mukavan karvankeruukarstalaitteen koirilleen (Furminator), sekä muutaman kauniin rintaneulan. Toisessa oli kaula suorana juokseva tipu, jonka yläpuolella pieni ruusu. Itselleni ominaiseen tapaan tuumasin vain että siinä menee kana jonka pään tilalla on kukka… (en siis ole ehkä parasta mahdollista shoppailuseuraa).

Pikkumummo sai jo edellispäivänä My LittlePony-ilmapallon, sekä torilta ostettiin kiva tuulihyrrä (en tiedä parempaa nimeä) joka nauratti vielä torinlaidalla. Sitten tuli kova itku ja kotona tuo hyrrä meni palasiksi ja seinälle.

Sapuskaa ei tehty, vanhempani ja anoppi huvittelivat koko tuon ajan asunnollamme, joten koko porukka nautti Ylämummon ruuista iltapäivällä. Oli herkkua ja kumma kyllä kykenin syömään BBQ-kastikkeessa uineet perunatkin!

Kotona sentään hieman laitettiin vapputunnelmaa, pöydän lisäksi siis oli paljon ilmapalloja pitkin seiniä ja lattioita...

Ja asunnosta. Suunniteltu huonejärjestys muuttui, Ade saakin isomman makuuhuoneen. Keittiö on lupaavan oloinen, kaapit on otettu alas ja pyöritelty suunnilleen lopullisille paikoilleen. Tänään pääsin kittaamaan ja voi juku se on hauskaa! Jos ei ois astmaa eikä selkävaivoja niin painuisin oitis raksalinjalle.

Leveämmälle liedelle hieman tilaa ja vanhat kaapit saivat siirtyä kylmiöiden tieltä.

Tapetteja oli jo ennestään revitty, löytyi kolme kerrosta aiempia tapetteja sekä kivikova vaaleanpunainen maalikerros. Tänään revittiin pieniä riekaleita mitä nuo vanhukset eivät saaneet irti, hommaa kyllä riittää mutta onneksi ei ole kiirettä.

Tapetin alta löytyi vanhempia kerroksia, ornamenttikuvion värit haalistuivat höyrytyksen myötä.

Huomenna haetaan kodinkoneet, hieman jännittää saadaanko ehjänä perille asti. Jos kaikki menee hyvin niin saamma sitten lauantaina laittaa paikoilleen. Pitäisi kai soittaa sähkömiehelle tulisiko käymään.

Tänään tuo mieheke ihmetteli mistä meidän auton peräkonttiin oli ilmaantunut maalitela, varsi, jatkovarsi, kaukalo, kittiä, 10l sisäkattomaalia, tasoituslasta, hiomapaperia jne.

Oli mukava kysyä mitä hän luulee minun tekevän kun tyttö on päikkäreillä (ja niille jotka ei hoksaa, opiskelen nykyaikaisesti netistä kuinka toteuttaa pintaremonttia) ;D

No-hätä niille jotka ymmärtääkin jotain noista asioista, on mulla tässä muutama kokenut valvoja kattomassa hieman perään etten ole oikeasti tekemässä jotain hölmöä :)

Jätinpä muuten keittiönpöydälle hienon viestin että menin Terraan Aden kanssa mutta eihän kukaan ees vaivautunut heräämään ja katsomaan sitä kun ehdittiin tulla jo takas!

Taas hän on karannut...

 

Lopuksi ajatus: Voiko kerrostalo kaatua kyljelleen? Kuvittele että makaat vuoteessasi, asut ylimmässä kerroksessa. Tuulee kovasti ja talo huojuu. Lopulta se lähtee kallistumaan entistä enemmän ja kaatuu pitkin pituuttaan tantereeseen.

Toinen ajatus: Kerrostalo on 50 vuotta vanha. Ihmiset ovat vuosien aikana poranneet seiniä ja paikanneet reikiä ties millä silikonilla, paperimassalla, kitillä ja hevosenkarvoilla. Päättelen että seinien kantokyky on heikentynyt huomattavasti noiden vuosien aikana. Entäs sitten kun joku kopauttaa sen viimeisen naulan seinään ja betoniin ilmaantuu murtumia kuin pian halkeavaan jäähän. Pieniä kiviä rapisee irti, seinät tuntuvat antavan periksi ja lopulta mielettömän kivikasan päällä on vain rautatikkuja joiden figuuri muistuttaa kerrostaloa.

Kysymys: Ovatko yllä olevat kauhukuvat mahdollisia?